Program EKOSTOPA sa momentálne nachádza v prestavbe. Registrácia bola ukončená. Stále si však môžete vypočítať svoju vlastnú ekologickú stopu alebo využiť viac ako 250 edukačných aktivít.

SPŠ elektrotechnická, Košice

„Vyčistíme si Slovensko“

Nikto z nás nemá rád odpadky rozhádzané po okolí. Sťažovať sa na ne by sme zvládli aj hodiny. No pri myšlienke niečo s tým urobiť, dostávame zimomriavky. Prečo my? Veď je tu kvalifikovaná pracovná sila. Tak to potom aj vyzerá.

Celý článok

Exkurzia elektrotechnikov v spaľovni odpadov

Odpad z našich domácnosti tvorí súčasť životného prostredia. Čo sa však stane s odpadom z nášho koša, keď príde smetiarsky voz pred náš dom, čo sa robí ďalej s odpadom, kam smeruje, tak na tieto otázky sme sa rozhodli nájsť odpovede návštevou Spaľovne odpadov v Kokšov- Bakši v Košiciach. Veď predstava, že na Slovensku ročne vyprodukujeme na jedného obyvateľa cca 330 kg komunálneho odpadu, nie je jednoduchá.

Celý článok

Environmentálna výchova netradičným spôsobom

Priblížiť krásu prírody na hodinách environmentálnej výchovy bol náš cieľ, na základe ktorého sme zrealizovali na našej škole - SPŠ elektrotechnickej v Košiciach besedu s názvom „Svet očami cestovateľa“ s bývalým slovenským prezidentom, veľvyslancom, primátorom, spisovateľom, fotografom, zberateľom Rudolfom Schusterom.

Celý článok

ENO-program

Nielen teoreticky,ale aj prakticky. Tak s týmto cieľom sa naša škola zapojila do medzinárodného ENO-programu venovanemu životnému prostrediu na našej planéte.

Celý článok

Kúpa stromu našej školy

V mesiaci april sa naša škola zapojila do projektu ochranárskeho združenia VLK "Kúp si strom - zachrániš les".

Celý článok
Počet článkov: 5